Light Art Collection beheert ‘s werelds grootste collectie van lichtkunst. Het is in 2017 opgericht door Amsterdam Light Festival, waarmee we onze liefde voor lichtkunst delen. Elk jaar nemen wij na het Amsterdam Light Festival een selectie van hun mooiste lichtkunstwerken op in onze collectie en vullen we deze aan met andere indrukwekkende installaties. Hiermee brengen we lichtkunst gedurende het hele jaar op toegankelijke wijze naar een internationaal publiek.

Light Art Collection adviseert over het organiseren van tentoonstellingen en ontwikkelt programma’s voor jong en oud. Ons productieteam zorgt voor de beste technische begeleiding zodat de kunstwerken optimaal tot hun recht komen. We werken samen met partners als musea, stadsmarketeers, vastgoedbeheerders, parken en festivals.

Per direct zijn we op zoek naar enthousiaste

Technici


Over deze functie:
Aangezien we bij Light Art Collection een steeds grotere collectie aan lichtkunstwerken opbouwen en ook de projecten frequenter en uitgebreider worden, zijn we op zoek naar enkele technici om ons team te versterken. Qua werkzaamheden zoeken we technici die ons kunnen ondersteunen bij de reparatie van de kunstwerken in onze werkplaats in Klundert, Noord-Brabant. Daarnaast zijn we natuurlijk ook op zoek naar doorzetters die graag met ons mee op pad gaan om internationaal lichtkunstwerken op- en af te bouwen. Wie droomt er nu niet van werken in Tokyo, Dubai of Londen?

In de werkplaats zal je onder begeleiding van onze werkplaats beheerders Koen en Daan aan de slag gaan met enkele kunstwerken die aandacht nodig hebben. Denk aan een grondige poetsbeurt, tot schilderen, nieuwe kabels solderen of lassen, timmeren en sorteren. De kunstwerken in onze collectie zijn enorm gevarieerd waardoor het werk nooit eenzijdig is. Door aan de slag te gaan met de kunstwerken in Klundert, leer je de kunstwerken kennen en heb je al een streepje voor bij een eventuele opbouw van de werken in het buitenland.

Iedere klus in het buitenland wordt voorbereid door één van onze (technische) producenten. Dit zijn de freelancers die een team samenstellen waarmee zij in het buitenland de projecten op en afbouwen. Wanneer je mee naar het buitenland gaat, zal je dus onder leiding van deze producent aan het werk gezet worden. Light Art Collection zorgt voor je visa, reis en de overnachtingen. Er wordt verwacht dat je zelf het nodige (basis) gereedschap mee kan nemen voor de bouw / breek. Het benodigde gereedschap wordt op voorhand doorgegeven door de producent.

Onze piekperiode is van september tot januari, de rest van het jaar is het (iets!) rustiger. Je bent bij voorkeur freelancer. 

Voor deze functie ben je het liefst:
- Handig: we bouwen natuurlijk veel kunstwerken op, enig technisch inzicht is dus wel een plus
- Nauwkeurig: we werken soms met delicate kunstwerken, hiervoor is de nodige voorzichtigheid vereist 
- Zelfstandig maar ook een teamplayer: goed samenwerken in een team is essentieel
- Positief en inventief

De volgende vaardigheden zijn handig:
- Je bent leergierig en volgt makkelijk instructies op
- Je hebt materiaalkennis
- Basiskennis elektriciteit
- Basiskennis Engels
- Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoermiddel
- Indien je bepaalde skills hebt zoals programmeren, elektriciteit, lassen, houtbewerking, dan is dit voor ons altijd handig om te weten en proberen we op basis daarvan je in te plannen in de werkplaats en op de (buitenlandse) projecten

Interesse of vragen?
We horen graag van je!
Mail naar amanda@lightart-collection.com en we komen zo snel mogelijk bij je terug.